Ordu'da okullar 'forma ile devam' dedi

Türkiye Okul Kıyafeti İmalatçıları ve Satıcıları Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi, Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Başkanı Ufuk Ünal, "2013-2014 eğitim-öğretim yılında Ordu merkezde tüm okullar üniforma giyecek" dedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Eylül 2013 11:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ordu'da okullar 'forma ile devam' dedi

Ufuk Ünal yaptığı açıklamada, "Bilindiği üzere okullarda serbest kıyafet uygulaması kararı alındıktan sonra, Milli Eğitim Bakanımız Nabi Avcı bu konuda gelen eleştirileri ve önerileri dikkate alarak, Bakanlık tarafından üç ayrı firmaya anket yaptırmıştı. Anket sonuçlar okul formalarından yana çıkınca kıyafet konusu 25 Temmuz 2013 tarihli 28718 Sayılı Resmi Gazete'de yayınlanarak veli kararına bırakıldı. Yönetmelikte velilerin yüzde 50'sinden fazlasının yani çoğunluğun kararı doğrultusunda öğrenciler forma giyebilecek okulun tamamı çoğunluğun görüşüne uyacak şeklinde düzenleme yapıldı. Ordu'da Milli Eğitim Müdürümüz zamanında hareket ederek okullar kapanmadan önce anket çalışmalarını bütün okullarımızda yaptırmıştır. Şu an birçok il de henüz anketler yapılmadı belirsizlik var. Ordu merkezdeki okullarımızın tamamında veliler tarafından yapılan anketlerde forma kararı çıktı. Bazı köy okullarımızda serbest kıyafet çıkan birkaç okulumuz var ama genel olarak Ordu'nun tamamına baktığımızda okullarımızın yüzde 95'i forma ile devam kararı aldığı görülüyor" diye konuştu.

"Okul kıyafetleri mağazalarda satışa sunulmuş durumda fiyatlarda geçen yıla göre ciddi bir artış yok" diyen Meclis Başkanı Ünal, "Tabi karar süresinin biraz uzaması imalat açısından biraz sıkışıklığa sebep olsa da ciddi manada sorun gözükmüyor. Ufak tefek eksikler de tamamlanacak inşallah esnafımız seneye daha hazırlıklı olacaktır. Yeni çıkan yönetmeliğe göre okul idareleri ve aile birlikleri okullarda kıyafet satışı ve ya yönlendirme yapamayacak. Kıyafet değiştirmek isteyen okullar en geç mart ayına kadar Milli Eğitim Müdürlüklerinden izin alarak kıyafetlerini internet ortamında ve okulda ilan edecekler. Böylelikle veliler serbest piyasa koşullarında istediği yerden okul kıyafetlerini uygun fiyata alarak tek bir mağazadan yüksek fiyata almak zorunda kalmamış olacaklar. Bu uygulamadan esnafında velilerin memnun olduğunu görüyoruz" şeklinde konuştu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber